23 Ocak 2016 Cumartesi

Bademli Üzümlü Biscotti #esotmutfakta


Biscotti bir tür İtalyan bisküvisidir. En önemli özelliği iki defa fırınlanmasıdır.
Önemli not: Kahvesiz tüketmeyiniz :)
Kolay kolay bayatlamıyor. Güzelce kavanozlarda saklayın mis gibi tüketin.
İlk denememde çok başarılı olamasam da sonraları tuttu bu tarif tuttu.
Şimdi bize neler lazım?
* 3 yumurta
*3 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*2 çay kaşığı kabartma tozu
* 2 çay kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 su bardağı çiğ badem
* yarım su  bardağı üzüm

Bir İtalyan şef olmamız için yapmamız gerekenler neler peki?
*3 yumurtayı iyice çırpıyoruz.
*Tüm kuru malzemeleri bir kaba aldıktan sonra harmanlayıp yumurtayı da onlarla buluşturuyoruzç
* Fırın tepsisine yağlı kağıdı koyduktan sonra malzemeyi üzerine döküyoruz. Harcı bir ekmek gibi yaklaşık 10 cm eninde ve 30 cm boyunda bir kalıp haline getirip 160 derecede 30 dakika fırınlıyoruz.
* Hamur ılıdıktan sonra birer parmak kalınlığında dilimleyip 160 derecede tekrar 20 dakika fırınlıyoruz.
*mis gibi italyan biscottilerimiz hazır.

Had, kahveyi hazırlayın.

buon appetito :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder