13 Şubat 2016 Cumartesi

Kitap - Kahve - Kedi Üçlemesi : Mahalo Coffee Shop



Ne zamandır mekan yazısı yazmıyorum. Şimdi size yeni bir Karaköy mekanı . Ta ta ta taaaam.
Ama öyle con conların istila ettiklerinden değil. Hala fazlasıyla bakir.Tünel ile hırdavatçılar arasındaki dar sokaktan yukarıya doğru çıktığınızda ilk soldan giriyorsunuz. 
Kocaman bir hangar acayip zevkli döşenmiş. Şimdiye kadar gördüğüm en iyi cafe dekorasyonu diyebilirim.
İlk öncelik kedilerin. Sayısız kedi cafe içinde uyuyor, geziyor, oyun oynuyor. Öyle ki cafede özel oyuncakları bile var. Çalışanlar düzenli olarak kedilerle oynuyorlar :)


Cam kenarında kocaman bir sofa, karşısında pofidik bir koltuk... Küçük berjerlerle vintage eşyalarla ve poloroid fotoğraflarla dekore edilmiş mekan. Kitabınızı, bilgisayarınızı, sınav kağıtlarınızı kısaca işinizi gücünüzü toplayıp gidin. Bakın gidin. Vallahi hiç sıkılmayıp üstüne bana dua edeceksiniz. E gidin!
Gelelim asıl meseleye. E tabi ki kahve!
Biz espresso, latte, americanoyu denedik. Özel demleme kahvelerden de v60 tekniği ile colombia çekirdeği. Kahveleri taze ve kavrulma kıvamları gayet başarılı.
Kahve fiyatları 6- 12 tl arasında. Özel demleme teknikleri olan syphoon, chemex, v60 gibi kahveler tek kişilği 12 tl, çift kişiliği 25 tl.
Süt istediğinizde size minnak şişelerde getiriyorlar. Sunum 10/10 :)


Ev yapımı kekleri, kruvasan ve cookileri var. Fiyatarı 12 -18 tl civarında. Bakery fiyatlarını biraz fazla bulduğumu söylemeliyim.
Yağmurlu bu günlerde bence hiç vakit kaybetmeden gidin, alın kitabınızı, camın kenarındaki sofaya gömülün.
Kitap - kedi - kahve keyfini gönlünüzce yaşayabileceğinizi garanti ediyorum :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder