28 Nisan 2013 Pazar

18. İzmir Tüyap Kitap Fuarı



Okumayı 2,5 yaşında kendi kendine öğrenmiş biri olarak 22 yıldır kitap benim hayatımın vazgeçilmezlerinin başında gelir. Her kitabım benim için özeldir, bakmaya, dokunmaya, koklamaya kıyamam. En büyük bencilliğim de kitaplarım konusundadır zaten. Hayatta sadece kitaplarımı kimseyle paylaşmayı sevmem. Daha önce ısrar kıyamet kitap isteyenleri kıramayıp ödünç verdiğimde ya kitaplarım geri gelmedi, gelenler de yırtık, yıpranmış bir halde geldi. Geçenlerde kütüphanemi düzenlediğimde en az 100 tane kitabımın kayıplarda olduğunu görünce hem kızdım, hem de üzüldüm. Bu yüzdendir ki ne ben başkasından kitap alır okurum, ne de başkasına kitap veririm :)
Cebimdeki parayı paylaşırım ama kitaplarımı ASLA!
Bu aralar KPSS hazırlığım nedeniyle kitap okumaya ara vermek zorunda kalsam da kitap fuarını tabi ki kaçıramazdım.
20 Nisan'da açtı kapılarını kitap fuarı ve ben 21 Nisan'da kapısındaydım :)
Çok büyük beklentilerle gitmiştim ama tam bir hayal kırıklığı oldu benim için diyebilirim. İstanbul'daki TÜYAPların görkemi, büyüklüğü ve büyülü durumu yoktu İzmirde, bu da beni acayip üzdü. İzmirlilere yapılmış büyük bir haksızlık olarak düşünüyorum ben bu durumu.
Bir kere fuar alanında standlar hep dip dibeydi, çoğunlukla küçük sahaflar ve duyulmuş 3-5 büyük yayınevi vardı. İmza ve söyleşiler de vasattı.Tüm bu olumsuzluklara rağmen benim için orası kitapla dolu bir cennetti. Her bir kitaba dokundum diyebilirim. 
Beklediğim oranda indirimler de yapmamıştı yayınevleri ama  tabi ki ben elim boş dönemezdim.
Bu arada fuar bugün sona erdi, kaçıranlar bir yıl daha beklemek zorunda.
İşte bunlar da benim  TÜYAP ganimetlerim (:



Umarım önümüzdeki yıl İzmirdeki TÜYAP'a daha çok önem verirler. Ya da ben önümüzdeki yıl TÜYAP zamanı İstanbul'da olurum :)
Devamını Oku »

23 Nisan 2013 Salı

23 Nisan'ımız Kutlu Olsun (:



Böyle günlerde daha bir duygusalım, daha bir duyarlı. Milli bayramlarımıza , milli değerlerimize verilen önem azaldıkça ben inadına sarılmaya çalışıyorum onlara. Öğrencilerime, küçüklerime hatta haddimi aşıp büyüklerime de bunu anlatmaya yaşatmaya çalışıyorum. Kendimce. Bazen fazla önyargılı, bazen fazla bilmiş gibi gözüksem de karşıdan ben bugünüme, sahip olduğum en büyük emanetime elimden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyorum.

Atatürk'ün bize bıraktığı en büyük emanet: Cumhuriyet ve çocuklarımız. İkisi de bizim baştacımız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız önce çocuklarımızın sonra da hiç büyümeyen bizlerin kutlu olsun!
Böyle günlerde hep eskiler hatırlanır. Benimde dilimden düşmedi dolayısıyla eski bayramlarım. Bando kıyafetlerimizi giyip dolaşırdık sabahın köründe Karşıyaka sokaklarında...
Anaokulunda ilk defa 23 Nisanımı kutlarken de balerin olmuştum mesela ben!!


Bir sene folklör, bir sene tiyatro... Şimdi öğrenciler okul bile gelmiyorlar bayramlarda. Bayramlar kuru birer şiirden ibaretken biz okul olarak bu yıl şenlik tadında kutlamaya karar verdik ve öyle de oldu :)



Umarım yıllar geçtikçe daha da güzel olur herşey. Bayramlarımızı doya doya yaşayabiliriz bu ülkede. Korkmadan bayrak taşıyabiliriz elimizde, evimizde, göğsümüzde!!!





                                                                                  BİRAZ DA GÜLELİM :)







Devamını Oku »

15 Nisan 2013 Pazartesi

InstaWeek # 5









Öğretmen olmak kendi kişiliğinizi, düşüncelerinizi bir kenara bırakıp onların hayal kurmalarını sağlamaktır... Öğrencileriniz hayata ne kadar farklı pencere açarsa, o kadar yaşarlar hayatı..












 Üniversite sınavı için Emre'yle iddiaya girdiğimizi söylemiştim, hangimiz daha düşük puan alırsa tekila ısmarlayacaktı. Tabi ki tekila Emre'den :)









Boş derste canı sıkılan öğretmenler ne yapar?





          Çoook çalışmam gerek çook.!!!!







Böyle güzel hatunlarla çalışmak güzel :) Herkes birbirinden neşeli, tatlı. Üzüntüyle, mutlulukla, cıvıklıkla beraber güzel vakitler :)
Böyle güzel öğretmenler dostlar başına :)








Cumartesi sabahı...
İki sınav arası Starbucks molası...















          Hepimiz Esra'yız isimli çalışmam :)















Pazar günü pırıl pırılsa eğer hava hemen sahile gidilir, kahvaltı denize karşı yapılır :)














Dün Emre'min doğum günüydü.Tabi ki pasta benden :)
Bu arada yeni yemek blogum yüzünden buralara pek uğrayamadım. Biriken tariflerimi yayınlamaya çalışıyorum.Buraları da boşlamayacağım ama . Merak etmeyin. İkisi de benim bebeğim :))
Merak ederseniz buraya tık tık.
http://kucukmucizelertezgahi.blogspot.com/
Devamını Oku »

9 Nisan 2013 Salı

Tarih Yeniden Yazılacak

Yaklaşık 1 saat sonra saatler duracak, Galatasarayımız tarihi yeniden yazmak için sahaya çıkacak. Bizim ismimizin Real Madrid'le bile yazılması gurur duymamıza yeterken bir mucize beklememiz de söz konusu tabi ki :)
Her koşulda gurur duyuyorum takımımla ve ben de totemimi koyuyorum.
Miniğimle izlediğim hiç bir Galatasaray maçında yenilmedik her ne kadar o bir fenerli de olsa.
Hayatta en sevdiğim erkek bize şans getirsin :)




Devamını Oku »

4 Nisan 2013 Perşembe

InstaWeek # 4




Söylememe gerek var mı? Biz Karşıyakalıyız. Göztepe maçı gününden bir kareydi bu (:







90 larda çocuk olanlar bilir. Önce hüplet sonra gümlet :) Bulunca kaçırır mıyım?










Sınav haftası, öğrencilere motivasyon gerek!




Bu fotoğrafın ardından babamın popülaritesi bayağı arttı, inandıramadım kimseciklere bu yakışıklı genç adamın babacık olduğunu :)
Ama baba-kız pek tatlıyız.





Sınavdan önce- sınavdan sonra - her yerde- sabah akşam kahve.





Bu minnacık erik büyüdü, büyüdü ( 2 cm çapına gelene kadar bekledim ) dalından koparıldı ve yılın ilk eriği olmaya hak kazandı :) Artık büyüseler de yesek!
 




                             Adam king (:








                          Baba - oğul (:




                             Ana- kız (:









Bahar geldi, artık uçurtmalar takip ediyor gökyüzünden bizi...
 


Starbucksız hafta tabii ki olmaz. Havalar güzelleşince ben de soğuklara geçtim.
Yeni Karamel Flan Latte (:



Turuncuyum.
Turuncusun.
Turuncu.
Turuncuyuz.
Turuncusunuz.
Turuncular.
Bugün günlerden turuncu.





Brownie Cheesecake & filtre kahve. Ders çalışma ödülü :)
















Hava güzelse, İzmir'de pazar keyfi yapılır :)
Yıllarca boşuna Efes içmişim. Bu aralar favorim
Tuborg Gold













Ve dün bir anlı şanlı Galatasaray taraftarı olarak gurur duydum takımımla, oyuncularımızla. Öyle fındık fıstık değil, Real Madridle oynamak bile gurur verici. Türkiye Cumhuriyeti'nin adını Dünya'ya duyuran büyük takım !!!
Bunun uluslararası bir arena olduğunu kavrayamayanlar dün döküldü yine ortalığa, çok acı insanları bu kadar nefret dolu görmek.








Bu aslında haftadan fazla oldu ama bu aralar benim yoğunluğumdan dolayı pek uğrayamadım bloga. Şu sınavları bir atlatayım şenlencek buraları. Yarın Cuma. İyi hafta sonları size.
Emre geliyor yine Muğladan yarın, 10 gün burada olacak . O da bizim eve bayram (:
Devamını Oku »

3 Nisan 2013 Çarşamba

Heyyy!!!!


Sabah sabah attığım çığlıkla kulaklarınız çınlasın!!! Çünkü ben çok çok çok çok çok mutluyum!!!!
Bugüne dek milyonlarca kez dilediğim şey gerçek oluyor. Biliyorsunuz ki YGS'ye girmiştim tekrardan. Öyle laf olsun diye değil. Baya baya yeniden üniversiteye gitmek için.
Hali hazırda zaten bir tane üniversite diplomacım var, üzerinde kocaman puntolarla " Fen Bilgisi Öğretmeni"  yazan. İşte şimdi de sahip olmak istediğim ikinci diploma için seviniyorum. "Gastronomi ve Mutfak Sanatları" 
Ben tam bir mutfak aşığı olarak kendimi bildim bileli aşçı olmak istemişimdir. 6 yaşında sorarlardı "Büyüyünce ne olacaksın?"  diye. Verilen cevap aynı.
Aşçı, hatta pastacı....
Öğretmen olmak hiçbir zaman hayalimdeki meslek değildi. Hatta bu sebeple puanım tuttuğu halde Anadolu Öğretmen Lisesi'ne gitmemiştim. ( Bu konuda yıllar geçmesine rağmen annemin buna nasıl izin verdiğini hala anlayabilmiş değilim)
Neyse konuyu dağıtmadan, ben öğretmen oldum. Henüz atanamadım ama olsun, bu sene atanacağım da aynı zamanda.
Ama aşçılık, pastacılık, mutfak yine kalbimin orta yerinde durdu her zaman. Tüm boş vakitlerimde yeni tarifler dinleyip insanlara denetmem de bu yüzden. Tevazu gösteremeyeceğim ki, bu konuda başarılı olduğumu da biliyorum.
Ve sonradan düşündüm ki, o zaman olmamış olabilir ama neden şimdi değil? Bir heyecanla başvurdum YGS için. Geçtiğimiz pazar girdim, 1 Nisanda da açıklandı sonuçlar. Almam gereken puanın üstünü bile alıp, hayalime doğru koşuyorum şimdi. Eylül'de öğrenciyim yani :)
Acayip heyecanlıyım! 
En büyük hayallerimden biri gerçek oluyor! 5 yıl sonra Gastronomi ve Mutfak Sanatları diplomamı elime alıp o hayalimdeki mağazamı açacağım!! Bakın size söylüyorum, en fazla 5 sene...
Oh be diyorum oh!
2013 çok güzel geldin bana! Senden ilk hediyemi aldım, sıra Kpssde. İstanbul'a atandım mı sonra kim tutar beni...
Uzun süreden sonra bugün kendimle kat kat gurur duydum. İstediğim hayata küçük te olsa bir adım attım, ardından bir adım daha, adım, adım...
Öğrendim ki; 
hiçbir zaman geç değil,
hiçbir şey geçmedi,
herşey asıl şimdi başlıyor!!
Ben bağıra bağıra şarkı söylemeye gidiyorum!!!!
Ne demiştik yılın en en başında

MAY DREAMS COME TRUE :)
Devamını Oku »

1 Nisan 2013 Pazartesi

Mart Kapıdan Baktırır...



Yazıyorum diye mi bu kadar hızlı akıp geçiyor hayat.
Daha fazla yazmam için mi?
Kış bitti. Bahar çiçeklerini açtı, ilk eriğimi yedim bile! ( 2 cm çapında da olsa, dalından kopararak hem de!)
Mart bitti! Bugün 1 Nisan. Namı değer şaka günü (:
Hep merak etmişimdir niye 1 Nisanda şaka yapılır diye? Neden o gün ?
Bir internet sitesinde okuduğuma göre; 1564 yılında IX. Charles'ın takvimi değiştirmeye karar vermesiyle başlamış bu serüven. Yılbaşını 1 Nisandan 1 Ocağa almasıyla bazı muzip kişilikler 1 Nisanda da hediyeler alıp kandırmaya çalışmışlar yılbaşı diye. Böyle böyle komiklikler şakalar günümüze kadar süregelmiş, bir gelenek halini almış 1 Nisan şakaları...
Aylık yazılar çok işime yarıyor, "istediklerim / yaptıklarım " listesini kontrol edebiliyorum bu sayede. Hem biliyor musunuz 2013 dilek listemin bir maddesi gerçekleşti bile! Her bir ay kendimi ve beni okuma özverisi gösterenleri güzel geçecek günlere kodluyorum gibime geliyor.
Üzüntülerimize, sıkıntılarımıza, kayıplarımıza, kazançlarımıza da şükretmeyi öğreniyorum. Elimden geldiğince kendimi ve çevremdekileri mutlu etmeye çalışıyorum. Beni önemsemeyenleri def ediyorum :)
Önemli olanları daha da çok çok seviyorum.
Mart süper başlamıştı dedim ya, bir ara da sağlam bocaladım. Bir hafta kadar nefes darlığı ve bol bol zırlamalar eşliğinde depresyon halimi atlatıp yine eski olağan enerjik halime kavuştum. Bir nevi kısa devre diyelim :)
Ve şunu fark ettim ki o bir hafta ben üzülmeme, ağlamama izin verdim. Ben bunu istemediğim anda kendime geri geldim.  Sanırım sonunda beynimle güzel bir takım oluşturduk.
İstanbul'u çok özledim ve hemen planımı yaptım. Haziranda Zonguldak'a Zeynonun düğününe gidiiyor. Zonguldaktan sonra da 3 günlüğüne İstanbula kaçılıyor. Sınav öncesi stresi atılıyor. Hatta İstanbula gidilince biraz vakit ayrılıp ev bakılıyor.
Mart işte böyle hayal, umut, üzüntü, hayal kırıklığı, depresyon, ardından yaşama sevinci , çaba ve kahkahalarla geçti. Hayatın özeti gibi...Her bir günden ayrı bir ders aldım.
Hayatımdaki insanların her koşulda yanında olmam gerektiğini öğrendim. Onların acısına ağlamayı, onlarlı mutlu etmeyi. Bunlar insan olduğumu hissettiren şeyler.
En büyük hayallerimden biri olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimi için üniversite sınavına girdim. Ve bugün itibariyle açıklanan sonuçlarla Eylülde eğitime başlayabileceğim gibi gözüküyor :)) Bunun için bana kocaman kocaman bir alkış!!!!
Bu arada sınava girerken yedi sene önceki halim geldi aklıma. O heyecan, korku, tedirginlik...
Hayatın bir çok dönemeci var. Tam düze çıktık dediğimizde karşılaşıyoruz bir diğeriyle. Ama bu dönemeçler sayesinde asılıyoruz hayata, bunu da gördüm.
Aileme binlerce kez daha şükrettim!
Mart baya deli dolu geçti yani tüm bunlarla. Kapıdan baktırmayı bırak, sokaklara düşürdü bizi.
Ve Nisan...
Bahar gibi gel.
Mutluluk getir!
Bol bol sevgi getir!
Neşe getir, kahkaha getir!!!!

Martın sevmediğim tek yönü KPSS sebebiyle ve sınavın yakınlaşmasıyla verdiği stres ve tutuşmayla ne kitap okuyabildim ne de başka bir şey...
Topu topu 2 film izlemişim!
Olsun!!
Şimdi çalışma zamanı. Temmuzdan sonra hayat tüm hızıyla devam edecek!
Bir sürü gülücük, kalpkalpkalpkalp !!!!

Devamını Oku »